top of page

Paşabahçe Cam Grubu

 

Hakkımızda

Şişecam Topluluğu, Atatürk'ün Türkiye'de cam sanayiini kurma ve geliştirme talimatları doğrultusunda 1935 yılında Paşabahçe'de kurulan ilk cam tesisi ile faaliyete geçmiştir. Topluluk, 1935'den bu yana, cam sektöründeki en ileri teknoloji kullanımı ve araştırma geliştirme faaliyetleriyle ülkenin tüm temel cam ürünleri gereksinimini karşılayan yatırım ve üretimleri gerçekleştirmektedir.

Paşabahçe Tanıtım Filmi için tıklayınız

1960'lı yılların başından itibaren ise dünya pazarlarına da yönelerek sürekli büyüyen, ihtisaslaşması ve rekabet gücü yüksek faaliyetleriyle Avrupa'nın ve dünyanın seçkin üreticileri arasında yer almaktadır. 
Şişecam; Cam Ev Eşyası, Cam Ambalaj, Düzcam ve Kimyasallar gruplarıyla camın tüm temel alanlarında uzmanlaşmıştır. 
Cam Ev Eşyası Grubu, Paşabahçe markasıyla soda camı ve kristal cam otomatik ve el üretimi ile ısıya dayanıklı cam ürünlerle ülkemizde ve dünyada önde gelen firmalar arasında faaliyet göstermektedir.

Paşabahçe Cam San. ve Tic. A.Ş; Beykoz Paşabahçe'de 1935 yılında el üretimi yöntemiyle soda camı ev eşyası üretimine başlamış, 1955 yılında bugünkü otomatik üretim teknolojisinin ilk aşaması olarak kabul edilen makine üretimi, 1974 yılında ise ısıya dayanıklı cam ev eşyası üretimi eklenmiştir. İlk ihracat, 1961 yılında gerçekleştirilmiştir. 1980- 2000 yılları arasında, artan yurtiçi talebi karşılamanın yanı sıra ihracata yönelik büyüme stratejisini benimseyen Paşabahçe'nin, soda camı ve ısıya dayanıklı otomatik üretim cam ev eşyasında yeni kapasiteleri, yeni fabrikaları devreye alarak hızlı bir büyüme dönemine girdiği görülmektedir. Başta Avrupa olmak üzere bu sektörde üretimi ve tüketimiyle gelişmiş olan pazarlara yönelen “Paşabahçe”, pazarların gerektirdiği kalite ve verimlilik artışına yönelik teknolojik gelişmelere de hız vermiştir. Türkiye'de soda camı, kristal cam ve ısıya dayanıklı otomatik cam ev eşyasında Kırklareli, Mersin ve Eskişehir'deki fabrikaları, soda camı ve kristal el üretimi ürünlerde Denizli fabrikasında üretimini sürdürmektedir.

Dünyadaki yerini güçlendirmek amacı ile Türkiye dışında pazarlama-satış örgütlenmesini sürdüren, Avrupa'da lojistik ambarları oluşturan "Paşabahçe", son yıllarda yurtdışında üretim amaçlı yatırım hamlelerini de başlatmıştır. Bu doğrultuda, 2003 yılında Rusya Federasyonu'nda satın alınmış olan cam ev eşyası fabrikası Posuda Ltd. yeni ürün gamı ve Paşabahçe kalitesiyle tam kapasite üretime ulaşmış olup, pazarda hedeflediği liderliği yakalamıştır. 2004 yılı ortasında Bulgaristan'da başlatılan cam ev eşyası fabrikası yatırımı Trakya Glass Bulgaria-EAD ile bir yıl içinde üretim başlatılmış olup, bu tesisle ağırlıklı Doğu Avrupa olmak üzere geneli Avrupa’ya yönelik hizmet verilmektedir.

Sürekli inovasyon ve yoğun AR-GE çalışmaları sonucunda Nisan 2007’de “f&d” markalı kristal cam ürünlerin otomatik üretimine başlanmıştır. Bu ürünler, hem göz alıcı parlaklığı, mükemmel şeffaflığı, farklı ve üstün tınısı ile çok özel bir kristaldir, hem de bulaşık makinesinde 2000 yıkamaya dayanıklıdır.

Üretimi 1998 tarihinden itibaren Mersin fabrikasında gerçekleştirilmekte olan Cam Tuğla/ Cam Parke markası “LARA” nın da satış ve pazarlaması 2007 yılından itibaren Paşabahçe Cam San. ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılmaktadır.

Dünya pazarlarında pazarlama ve satış stratejilerine odaklanan, kesimlendirme, dağıtım kanallarında kurumsal marka imajı, müşteri hizmetleri ve lojistik destek stratejilerini hızla geliştiren, ürün yelpazesini pazar taleplerine göre çeşitlendiren “Paşabahçe”, bugün bu sektörde dünyada 3. büyük, Avrupa’da 2. büyük kuruluş haline gelmiştir.

Vizyon
 

aşama değer katan ürünlerimizle global olarak tanınan ve tercih edilen lider cam ev eşyası şirketi olmaktır

 

Cam ev eşyası üreticisi olarak; 

Müşterilerimizin istek ve beklentilerini, çalışanlarımızın katılımıyla, kalite yönetim sisteminin şartlarına uygun olarak eksiksiz karşılamayı; ülkemiz, müşterilerimiz, paydaşlarımız ve çalışanlarımız yararına sistemimizin etkinliğini sürekli iyileştirmeyi inançla sürdüreceğiz. 

Cam Ev Eşyası Grubu Başkanı
Ocak 2002

 

Kurumsal marka imajı ile müşteri hizmetleri ve lojistik destek stratejilerini hızla geliştiren, ürün yelpazesini pazar taleplerine göre çeşitlendiren Cam Ev Eşyası Grubu' nun tüm fabrikaları ile Paşabahçe Satış ve Pazarlama bölümünün ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistem belgesi mevcuttur. Tüm fabrikalarda OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

AR-GE
Cam ve kimyasallar üretiminde dünya ölçeğinde en ileri teknolojileri edinen ve kullanan ŞİŞECAM, bu teknolojileri uygulama ve geliştirmenin getireceği rekabet üstünlüğünün bilinci ile 1970'lı yıllarda Ar-Ge çalışmalarına başlamıştır.

Ar-Ge'nin kurumsallaşmasını takip eden 30 yıl içinde düzcam, cam ambalaj, cam ev eşyası sektörleri için yeni ürün ve proses geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra, üretimde insan ve çevre sağlığını ön plana çıkartan, enerji ve üretim verimlilikleri yüksek teknolojileri geliştirme, maliyetleri düşürme ve problem çözmeye yönelik çalışmalar da bu teşkilatın süreklilik arz eden çalışmaları arasında yer almıştır. Bu şekilde, mühendislik ve teknik destek birimlerini de kapsayan Ar-Ge yapılanması ile Topluluk, cam, fırın, kaplama tasarımı ve üretiminde kendi teknolojisini yaratan konumuna gelmiştir.

Kimyasallar gibi cam teknolojisi dışında kalan iş alanları için, bu sektörlere odaklanmış bağımsız Ar-Ge birimlerine sahip olan Şirketin, Cam Araştırma Merkezi, topluluğun ana faaliyet alanı olan cam teknolojisine odaklanmıştır.

Temel Ar-Ge stratejileri;
 
  • • İlgili bilimsel ve teknolojik disiplinlerin Topluluk bünyesinde istihdam edilen uzman personel ile oluşturulması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, Ar-Ge faaliyetini destekleyecek temel analiz ve mühendislik hizmetlerinin ileri teknolojilerle donatılarak oluşturulması,
  • • Cam bilimi ve teknolojisi konularında çalışmalar yapan yurt içi ve yurt dışındaki üniversite ve enstitüler ile işbirlikleri,
  • • Bilimsel ve profesyonel platformlarda uzman personel ile yer alarak ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet öncesi işbirlikleri ile,
  • • Topluluk stratejileri doğrultusunda odaklanmış, porföy yönetim araçları ile destekli,
  • • Uzman ve destek personelinin yanı sıra ilgili üretim, satış/pazarlama birimlerinin de katılımı ile oluşturulmuş amaç ve bütçesi belirlenmiş,
  • • Proje, bilgi, doküman ve fikri mülkiyet hakları yönetimi, yaratıcılık geliştirme vb araçlarla ile desteklenmiş projeler yürüterek, Topluluğun rekabet gücü yüksek konumunu korumak ve geliştirmek olarak özetlenebilir.
  •  
Ar-Ge faaliyetleri, tüm ürün gruplarında mevcut, gelişmekte olan ve gelişeceği öngörülen pazar gereksinimleri doğrultusunda katma değeri yüksek, çevre dostu, yeni ürün ve proses geliştirmeye odaklanmıştır. İkinci sırada ise, mevcut ürün maliyetinin düşürülüp kalitenin arttırılmasına yönelik olarak yeni ve alternatif hammadde kaynaklarının kullanımı, enerji yönetimi ve etkin kullanımı, yeni büyüme yatırımlarının modern teknolojilerle donatılmış ve sermaye verimliliğini en üst düzeyde tutarak hedeflenen zaman sürecinde üretime kazandırılması yer almaktadır.
bottom of page